Noi propuneri la Codul muncii: Probele în conflictele de muncă rămân în sarcina angajatorului

Ministerul Muncii renunţă la intenţia de a obliga angajatul reclamant să aducă probe în conflictele de muncă şi menţine această dispoziţie în sarcina angajatorului, la fel ca în prezent, potrivit ultimei variante a proiectului de modificare a Codului muncii, obţinută de MEDIAFAX.

94 afișări
Imaginea articolului Noi propuneri la Codul muncii: Probele în conflictele de muncă rămân în sarcina angajatorului

Noi propuneri la Codul muncii: Probele în conflictele de muncă rămân în sarcina angajatorului (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Ministerul Muncii are deja noi propuneri la proiectul de act normativ privind modificarea Codului muncii aflat în dezbatere publică din decembrie 2010.

Printre noile propuneri pe care Ministerul Muncii le aduce proiectului de modificare a Codului muncii este şi cea referitoare la sarcina probei în conflictele de muncă.

Astfel, în ultima variantă a proiectului de modificare a Codului muncii, obţinută de MEDIAFAX, se arată că sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului.

În proiectul de lege privind modificarea Codului muncii aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) este prevăzut că sarcina probei în conflictele de muncă va reveni reclamantului, şi nu angajatorului, fiind astfel propusă abrogarea articolului 287 din actualul Cod al muncii.

Actualul Cod al muncii prevede, la articolul 287, că sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

În documentul obţinut de MEDIAFAX, Ministerul Muncii a renunţat la abrogarea articolului 287.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici