Noi puncte de lucru pentru paşapoarte în Capitală

Prefectura Municipiului Bucureşti a deschis, luni, trei noi puncte de lucru pentru eliberarea paşapoartelor, în sectoarele 2, 3 şi 4, după ce la începutul lunii iulie au fost inaugurate birouri similare în celelalte trei unităţi administrative ale Capitalei.

2088 afișări
Imaginea articolului Noi puncte de lucru pentru paşapoarte în Capitală

Noi puncte de lucru pentru paşapoarte în Capitală (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Cele trei noi puncte de lucru funcţionează în strada Olari nr. 19 pentru sectorul 2, în strada Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5 pentru sectorul 3 şi în strada Străduinţei nr. 1 pentru sectorul 4.

La aceste puncte de lucru se vor desfăşura activităţi de primire a cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice pentru cetăţenii români cu domiciliul în România, în cazul primului paşaport, sau înlocuirii celui expirat, indiferent de vârstă.

Astfel, în str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5, funcţionează două ghişee pentru primirea cererilor de eliberare a paşapoartelor, la care se va efectua şi eliberarea acestora, iar în sediile din strada Olari nr. 19 şi Străduinţei nr. 1 a fost deschis câte un singur ghişeu.

La începutul lunii iulie, Prefectura Capitalei a deschis primele trei puncte de lucru pentru eliberarea paşapoartelor, în sectoarele 1, 5 şi 6. Cele trei puncte de lucru sunt în Piaţa Amzei nr. 13, din Sectorul 1, în strada Constantin Miculescu nr. 14-16, din Sectorul 5, şi pe Şoseaua Virtuţii nr. 1-3, din Sectorul 6.

Reprezentanţii Prefecturii Capitalei precizau că în punctul din Piaţa Amzei nr. 13 funcţionează şase ghişee pentru primirea cererilor de eliberare a paşapoartelor, două ghişee pentru eliberarea paşapoartelor şi un altul de relaţii cu publicul, respectiv pentru informaţii. Punctele de lucru din strada Constantin Miculescu nr. 14-16 şi Şoseaua Virtuţii nr. 1-3 au câte un ghişeu pentru primirea cererilor de eliberare a paşapoartelor, la care se efectuează şi eliberarea acestora.

Eliberarea paşapoartelor se va face la sediul sau punctul de lucru la care a fost depusă cererea, cu excepţia situaţiilor în care solicitantul optează, la momentul depunerii cererii, pentru eliberarea acestuia la sediul altui serviciu de paşapoarte ori a unui oficiu consular român din străinătate, au precizat sursele citate.

Toate cele şase birouri au program de lucru de luni până vineri, între orele 8.30 şi 16.30.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Capitalei, ghişeele pentru eliberarea paşapoartelor din sediul aflat în strada Nicolae Iorga nr. 27 îşi încetează activitatea, rămânând deschis doar unul pentru eliberarea paşapoartelor pentru care au fost depuse cereri înainte de iulie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici