Noile coduri penal şi de procedură penală vor intra în vigoare în perioada martie-iunie 2013

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, joi, că studiile de impact au indicat ca dată rezonabilă pentru punerea în aplicare a codurilor penal şi de procedură penală martie-iunie 2013, demnitarul precizând că va propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013.

1742 afișări
Imaginea articolului Noile coduri penal şi de procedură penală vor intra în vigoare în perioada martie-iunie 2013

Noile coduri penal şi de procedură penală vor intra în vigoare în perioada martie-iunie 2013 (Imagine: Franck Hamel/Mediafax Foto)

"Planurile potrivit studiilor de impact au indicat ca dată rezonabilă pentru punerea în aplicare a codurilor penal şi de procedură penală martie-iunie 2013. Noi vom propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013, astfel încât o serie de măsuri prealabile să poată fi implementate pentru pregătirea sistemului judiciar", a precizat Predoiu.

El a indicat printre măsurile care trebuiesc luate acoperirea unor posturi vacante, extinderea schemelor de personal, desfiinţarea unor instanţe care nu funcţionează din cauza personalului insuficient şi ameliorarea bazei materiale a altor instanţe.

Noul Cod civil a intrat în vigoare la 1 octombrie 2011, ministrul Justiţiei anunţând joi că noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare la 1 iunie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici