Noile pistoale Beretta pentru poliţişti. Întâi se face instrucţie în poligon, apoi se primesc armele

  • Poliţia Română face precizări legate de achiziţia de pistoale Beretta
  • În primă fază poliţiştii sunt instruiţi în poligon, iar apoi primesc propriu-zis armele în dotare.
3089 afișări
Imaginea articolului Noile pistoale Beretta pentru poliţişti.  Întâi se face instrucţie în poligon, apoi se primesc armele

Noile pistoale Beretta pentru poliţişti. Întâi se face instrucţie în poligon, apoi se primesc armele

Precizările Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) sunt făcute în contextul în care presa a vehiculat că, după ceremonia de anunţare a achiziţiei de pistoale, în cadrul căreia ministrul Marcel Vela a înmânat arme mai multor oameni ai legii, aceştia din urmă au predat pistoalele.

„Contractul pentru achiziţia pistoalelor se derulează în 3 etape. Prima etapă a fost finalizată, iar la nivelul Poliţiei Române au fost recepţionate deja 10.000 de pistoale. Acestea au fost repartizate structurilor de ordine publică, rutieră şi transporturi din Bucureşti, Ilfov, Braşov, Prahova, Constanţa, Vaslui, Iaşi, Galaţi, Cluj, Timiş, Mureş şi Dolj”, conform IGPR.

În Bucureşti, au fost recepţionate 2.421 de pistoale, fiind demarată procedura de instruire a personalului şi de pregătire practică, inclusiv trageri în poligon.

Efectiv, în Bucureşti, la acest moment, 250 de poliţişti efectuează serviciul cu noile pistoale asupra lor, menţionează Poliţia Română.

„În cadrul ceremoniei festive la care se face referire în spaţiul public, au fost repartizate primele 100 de pistoale poliţiştilor de rutieră şi ordine publică din Capitală. Imediat după acest moment, a fost efectuat instructajul celor 100 de poliţişti şi s-au desfăşurat trageri cu noul armament, în poligon. Poliţiştii care au participat la ceremonie, cu excepţia a şase dintre ei, care sunt în concediu de odihnă, efectuează serviciul având noile pistoale asupra lor”, conform Poliţiei Române.

IGPR face precizarea că armamentul a fost în permanenţă în posesia poliţiştilor care le-au primit la ceremonie şi nu au fost retrase, „aşa cum fals a fost prezentat în spaţiul public”.

„Procedura este aceeaşi la nivel naţional. Toate unităţile care primesc pistoale noi trebuie să facă aceste instruiri cu poliţiştii şi să efectueze trageri în poligon. Activitatea de instruire este una primordială, pentru ca serviciul poliţienesc să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, conchide sursa citată.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, în 29 iulie, că toţi poliţiştii români vor fi dotaţi cu pistoale Beretta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
igpr,
pistoale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici