Nokia le oferă 5 la sută angajaţilor de la Jucu

Conducerea companiei Nokia România a oferit angajaţilor de la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, o majorare de 5 la sută a salariilor, în cadrul negocierilor purtate, vineri, cu Sindicatul Liber, procentul fiind considerat "inacceptabil" de către sindicalişti, care ceruseră o creştere de 50 %.

97 afișări
Imaginea articolului Nokia le oferă 5 la sută angajaţilor de la Jucu

Nokia le oferă 5 la sută angajaţilor de la Jucu (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Sindicatului Liber Nokia România, Cristian Copil, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că negocierile au fost imediat sistate de sindicalişti, urmând a fi reluate joia viitoare.

"Este prea mic procentul de creştere oferit de Nokia. Este o ofertă inacceptabilă, ţinând cont de realităţile din România, dar şi de ceea ce înseamnă compania Nokia. Avem timp până joia viitoare să îi informăm pe angajaţi, iar Nokia are timp să ne facă altă ofertă, măcar 25 la sută. Oricum, din salariul acesta nu ne putem descurca", a spus Copil.

Potrivit acestuia, delegaţia conducerii Nokia cu care a negociat, şi din care a făcut parte şi directorul fabricii, John Guerry, le-ar fi spus sindicaliştilor că nu merită o creştere mai mare de 5 la sută.

Copil a precizat că în cadrul negocierilor de vineri nici nu a mai fost abordată problema acordării sporurilor de fidelitate sau a celui de condiţii grele de muncă, după aflarea ofertei conducerii companiei privind procentul de majorare a salariilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici