Nordul Capitalei a fost din nou afectat de poluare. Incendiul de la Periş nu a fost stins nici acum. Anunţul ministrului Mediului

  • Ministrul Mediului a anunţat că şi miercuri seară în capitală aerul a fost poluat
  • Incendiul de la Periş nu a fost stins nici după două zile
  • Costel Alexe mai anunţă că norul de fum va mai staţiona în Capitală
1468 afișări
Imaginea articolului Nordul Capitalei a fost din nou afectat de poluare. Incendiul de la Periş nu a fost stins nici acum. Anunţul ministrului Mediului

Aerul continuă să fie poluat în Capitală. Incendiul de la Periş nu a fost stins

Ministrul Mediului a anunţat că şi miercuri seară în capitală aerul a fost poluat. Asta după ce incendiul de la Periş nu a fost stins nici după două zile. Costel Alexe mai anunţă că norul de fum va mai staţiona în Capitală însă măsurătorile nu au depistat creşteri a ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.
 
„Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, care creează un real disconfort populaţiei. Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporţii s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periş, judeţul Ilfov. Incendiul de vegetaţie din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecţii, degajând în aer mirosuri greu de suportat”, a scris Alexe pe contul de Facebook. 

„Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri pentru stingerea incendiului. Intervenţia continuă şi în prezent. Ca urmare a acţiunilor pompierilor pentru opritea arderii vegetaţiei şi a batalurilor de dejectii, un nor de fum a fost degajat şi resimţit de locuitorii din nordul Bucureştiului. Conform simulărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum, se apreciază că în cursul nopţii trecute şi astăzi circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) şi se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluţia norului de de fum va fi de relativă staţionare în zona de nord a Capitalei”, a ,precizat ministrul Mediului. 
 
Potrivit acestuia, Ministerul Mediului a monitorizat cu laboratorul mobil, în cursul întregii zile, concentraţiile din aer în localităţile din proximitatea incendiului.

Măsurătorile nu au depistat creşteri ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. Laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii, şi în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici