Norvegian căutat pentru fraude de peste 2,3 milioane de euro, prins în Bucureşti

Un cetăţean norvegian căutat pentru fraude a fost prins în Bucureşti. Bărbatul s-a erijat în reprezentantul unei organizaţii secrete de informaţii şi a primit 1,2 milioane de euro pentru cauze umanitare. De asemenea, a scos din conturile rudelor sale 1,1 milioane de euro.

254 afișări
Imaginea articolului Norvegian căutat pentru fraude de peste 2,3 milioane de euro, prins în Bucureşti

Norvegian căutat pentru fraude de peste 2,3 milioane de euro, prins în Bucureşti

Poliţiştii au depistat, în Bucureşti, un bărbat de 40 de ani, cetăţean norvegian, împotriva căruia autorităţile judiciare norvegiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea de fraude economice, informează IGPR.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2015 - noiembrie 2021, folosind documente false, norvegianul a indus în eroare instituţii de credit şi rude de la care s-ar fi împrumutat cu sume de bani, erijându-se în reprezentantul unei organizaţii secrete de informaţii, care va folosi banii pentru diverse cauze umanitare, bani pe care însă şi i-ar fi însuşit.

Prejudiciul cauzat astfel a fost de 1.230.000 de euro.

De asemenea, în perioada ianuarie 2015 - septembrie 2021, folosind fără drept datele de logare în aplicaţiile de online banking ale unor membri de familie, ar fi transferat de pe conturile acestora, în contul său, mai multe sume de bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.140.000 de euro.

Bărbatul a fost condus la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, pentru a fi audiat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Ulterior, un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a luat, faţă de bărbat, măsura arestării provizorie, pentru 15 zile, în vederea predării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici