Nou centru de cazare pentru refugiaţii din Ucraina, deschis în Sectorul 1 al Capitalei

Primăria Sectorului 1 a deschis sâmbătă un nou centru de cazare a refugiaţilor care fug din Ucraina. Acesta are capacitatea de 200 de locuri şi a fost organizat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 13.

1497 afișări
Imaginea articolului Nou centru de cazare pentru refugiaţii din Ucraina, deschis în Sectorul 1 al Capitalei

Nou centru de cazare pentru refugiaţii din Ucraina, deschis în Sectorul 1 al Capitalei

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Primăria Sectorului 1, în ultima perioadă a crescut numărul de persoane care solicită găzduire în centrele administraţiei locale. Astfel, Primăria deschide un nou centru, cu 200d e locuri, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 13.

„În aceste zile, sute de mii de persoane- femei, copii şi persoane în vârstă au părăsit Ucraina pentru că acolo viaţa lor este pusă în pericol. Dacă agresiunea Rusiei va continua, fluxul de refugiaţi se va intensifica. În ultima săptămână, am extins la maximum actualele centre dé cazare pe care le-am deschis la Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”, la Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, la Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, la Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” şi la Şcoala Gimnazială nr. 6”, anunţă Primăria Sectorului 1.

În perioada 1 - 5 martie, administraţia locală a găzduit un număr de 1.650 de persoane.

În perioada următoare, Primăria va continua să identifice şi să amenajeze în Sectorul 1 spaţii de cazare pentru persoanelor refugiate din Ucraina.

Totodată, administraţia locală a Sectorului 1 a amenajat în Piaţa Amzei un centru de donaţii unde cetăţenii şi organizaţiile neguvernamentale pot dona produse de strictă necesitate pentru refugiaţii din Ucraina. La cortul din Piaţa Amzei, care este deschis în intervalul orar 08.30- 20.30, sunt acceptate la donaţie produse medicale (măşti de protecţie şi dezinfectanţi), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuţă şi pastă de dinţi, şampon, săpun, şerveţele umede şi produse pentru nou-născuţi), prosoape şi/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiţi, conserve de carne/ peşte/ pate, apă) etc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici