Nou DOSAR pentru chirurgul Burnei. O fetiţă din Braşov, operată în trecut de către medic, a murit pe masa de operaţie

Medicul Gheorghe Burnei s-a prezentat, joi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect într-un dosar nou, în care sunt vizate infracţiunile de omor din culpă şi vătămare corporală, au precizat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

939 afișări
Imaginea articolului Nou DOSAR pentru chirurgul Burnei. O fetiţă din Braşov, operată în trecut de către medic, a murit pe masa de operaţie

Nou dosar pentru chirurgul Burnei. O fetiţă din Braşov, operată în urmă cu mai mulţi ani de către medic, a murit pe masa de operaţie

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti l-au chemat, joi, pe medicul Gheorghe Burnei, pentru a-l informa că are calitatea de suspect într-un nou dosar, au precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, surse judiciare.

Este vorba despre cazul unei fetiţe din Braşov, care a fost operată în urmă cu mai mulţi ani de către medic şi care a murit pe masa de operaţie.

Acesta nu este singurul dosar deschis de către procurori pe numele lui Gheorghe Burnei. Pe rolul Tribunalului Bucureşti se află deja un dosar în care acesta este acuzat de luare de mită. Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită. Anchetatorii susţin că la dosar există numeroase declaraţii de martori, înregistrări ambientale dar şi înscrisuri care ar proba infracţiunile în cazul medicului. Aceştia descriu „modul de operare” şi vorbesc despre experimente făcute pe copii, despre copii care erau întorşi de la operaţii pentru a creea presiune iar astfel părinţii să plătească.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici