Nou exerciţiu militar în Marea Neagră, cu peste 1.600 de marinari

Peste 1.600 de marinari militari participă la exerciţiul "Vectorul 2014", care se desfăşoară în perioada 5-9 mai, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre, informează MApN.

1599 afișări
Imaginea articolului Nou exerciţiu militar în Marea Neagră, cu peste 1.600 de marinari

Nou exerciţiu militar în Marea Neagră, cu peste 1.600 de marinari

Exerciţiul "Vectorul" se desfăşoară în fiecare an, pentru antrenarea tuturor structurilor din Forţele Navale în vederea îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor încredinţate.

Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Navale, potrivit MApN.

Săptămâna trecută, MApN a informat că un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre va participa, în perioada 12 mai - 30 iunie, în Germania, la exerciţiul "ROT 14-4 Combined Resolve II" desfăşurat în comun cu Forţele Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR).

De asemenea, forţele aeriene americane şi române au participat, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul "Dacian Viper 2014" cu avioane F-16 la Câmpia Turzii.

În luna martie, distrugătorul american USS Truxtun a efectuat manevre militare în Marea Neagră, împreună cu nave din România şi Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici