Nou focar de hepatită A, cu 17 cazuri, confirmat în Vaslui; numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 66

Un nou focar de hepatită de tip A a fost confirmat de autorităţile sanitare vasluiene în localitatea Doagele, al doilea din judeţul Vaslui, după ce 17 persoane au fost internate în spital cu "boala mâinilor murdare", numărul total al îmbolnăvirilor în judeţ ajungând la 66.

109 afișări
Imaginea articolului Nou focar de hepatită A, cu 17 cazuri, confirmat în Vaslui; numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 66

Nou focar de hepatită A, cu 17 cazuri, confirmat în Vaslui; numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 66 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat, în baza analizelor de laborator, existenţa a 17 cazuri de hepatită virală de tip A în localitatea Doagele, o comunitate cu 800 de locuitori, fără apă curentă şi canalizare.

Zece dintre cei 17 bolnavi internaţi în spital sunt copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, cauza apariţiei focarului fiind igiena precară în rândul populaţiei din comunitatea respectivă.

"Aşa cum prevăd procedurile, au fost recoltate probe de apă din fântâni pentru a se vedea încărcătura microbiană, în funcţie de care se vor stabili măsurile specifice de igienizare. Totodată, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au apărut cazurilor de boală, făcându-se şi o educaţie sanitară a populaţiei din comunitate", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Pe lângă cele 17 cazuri de hepatită de tip A de la Doagele, autorităţile sanitare vasluiene au mai confirmat existenţa bolii la alte 49 de persoane din focarul de la Păltiniş.

În aceste condiţii, numărul total al cazurilor de hepatită de tip A în cele două focare din judeţul Vaslui a ajuns la 66.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici