Nou focar de pestă porcină în judeţul Galaţi

Un focar nou de pestă porcină a apărut în judeţul Galaţi, într-o gospodărie din Independenţa. 16 porci au fost sacrificaţi.

1775 afișări
Imaginea articolului Nou focar de pestă porcină în judeţul Galaţi

Nou focar de pestă porcină în judeţul Galaţi

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Prefectura Galaţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit dimineaţă pentru a aproba planul de măsuri la suspiciune, ca urmare a apariţiei focarului de pestă porcină africană într-o gospodărie din Independenţa.

”În acest caz, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău. În această exploataţie suspectă, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare pentru clarificarea trasabilităţii porcilor. Astfel, CJSU a decis uciderea celor 16 porci din exploataţie şi punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Independenţa; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul p, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar; amplasarea dezinfectoarelor rutiere la intrarea/ieşirea din exploataţia suspectă etc”, arată sursa citată.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, până joi, 25 octombrie, 1.042 de focare au fost semnalate în 266 de localităţi din 15 judeţe. În judeţul Galaţi erau, în acel moment, 14 focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici