Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Vânătorilor de Munte: Sunt un corp profesionist format din militari respectaţi

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a transmis un mesaj cu prilejul aniversării a 102 ani de la înfiinţarea trupelor de vânători de munte, în care a subliniat importanţa acestora şi faptul că fac parte dintr-un corp profesional pregătit care a dat dovadă de-a lungul anilor de acte de eroism.

1667 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Vânătorilor de Munte: Sunt un corp profesionist format din militari respectaţi

Fifor, mesaj de Ziua Vânătorilor de Munte: Sunt un corp profesionist format din militari respectaţi

„Prin Ordinul nr. 294, de la 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General Român a decis transformarea şcolii Militare de Schiori din Bucureşti în „Corpul Vânătorilor de Munte”. Se consemna, astfel, actul de naştere al unei noi arme de elită a Armatei României, Vânătorii de Munte. Împlinirea a 102 ani de la acest moment îmi oferă plăcuta ocazie de a transmite gândurile mele de respect şi apreciere tuturor celor care, de-a lungul timpului, şi-au îngemănat existenţa cu simbolurile „frunzelor de brad” şi al „florii de colţ”, purtate ca semn de armă pe epoleţi”, a transmis ministrul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Mihai Fifor a mai subliniat că trupele au dat dovadă de acte de eroism de-a lungul timpului, atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi în străinătate.

„Aducem un pios omagiu memoriei tuturor vânătorilor de munte căzuţi la datorie în luptele purtate în campaniile Primului Război Mondial la Târgu Ocna, Cireşoaia, Vrânceanu şi Oituz, celor căzuţi în cea de a doua conflagraţie mondială, pe timpul căreia, în perioada 22 iunie 1941 - 12 mai 1945, vânătorii de munte au pierdut aproape 75.000 de oameni în Bucovina, Câmpia Ucrainei, Stepa Nogai, în Caucaz, Taman, Crimeea, în munţii Apuseni, Bukk, Matra, Javorina, Lucenec şi, mai recent, în teatrul de operaţii din Afganistan, unde maiorul post-mortem Iuliu-Vasile Unguraş şi sublocotenenţii post-mortem Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciobotaru, Paul Caracudă, Dragoş Traian Alexandrescu, Claudiu Chira şi Aurel Marcu şi-au înscris pentru totdeauna numele în cartea de onoare a eroilor vânătorilor de munte”, mai arată Fifor.

În acest context, sâmbătă, este cinstit curajul şi devotamentul tuturor vânătorilor de munte, militari activi, în rezervă sau în retragere, dovedite în teatrele de operaţii din Irak, Balcanii de Vest şi din Afganistan, dar şi în celelalte misiuni
îndeplinite în ţară şi din străinătate, mai spune Fifor.

„Vânătorii de munte din generaţia de astăzi reprezintă un corp profesional pregătit la nivelul trupelor de elită, format din militari respectaţi şi apreciaţi atât pentru valoarea individuală, cât şi pentru coeziunea echipei. Cu prilejul împlinirii a 102 ani de la înfiinţarea Trupelor de Vânători de Munte, vă felicit, bravi vânători de munte, şi vă doresc nenumărate succese în îndeplinirea misiunilor ce vă revin ca apărători ai valorilor strămoşeşti, bucurii şi numai împliniri alături de cei dragi”, mai arată ministrul Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici