Nouă cazuri de meningită virală descoperite la o grădiniţă din Suceava

Trei copii de la o grădiniţă din municipiul Suceava, unde au fost deja depistate mai multe cazuri de meningită acută virală, au fost internaţi, miercuri şi joi, cu acelaşi diagnostic, numărul total al pacienţilor ajungând astfel la nouă - opt copii şi o educatoare.

296 afișări
Imaginea articolului Nouă cazuri de meningită virală descoperite la o grădiniţă din Suceava

Nouă cazuri de meningită virală descoperite la o grădiniţă din Suceava (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în cursul zilei de miercuri au mai fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava doi copii de la Grădiniţa 1-2-3, cu diagnosticul de meningită acută virală, iar un al treilea copil a fost internat cu acelaşi diagnostic în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Cei trei copii internaţi sunt o fetiţă în vârstă de cinci ani şi doi băieţi cu vârste de patru şi şase ani.

Reprezentanţii DSP Suceava, împreună cu un specialist epidemiolog venit de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, au verificat, joi, modul în care personalul grădiniţei s-a conformat măsurilor stabilite anterior, fiind făcute şi recomandări suplimentare.

DSP Suceava a menţionat că activitatea grădiniţei este suspendată până marţi, în condiţiile în care rezultatele investigaţiilor de laborator pentru probele prelevate vor fi comunicate în cursul zilei de luni.

O nouă dezinfecţie generală va fi făcută vineri de specialiştii DSP Suceava, urmând ca sâmbătă să fie recoltate noi teste de salubritate.

DSP Suceava a anunţat, miercuri, că la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt internaţi şase pacienţi cu diagnosticul de meningită acută virală.

Astfel, în 31 mai a fost internată o fetiţă în vârstă de şapte ani, iar în 3 şi 4 iunie au fost spitalizaţi doi băieţi în vârstă de şase şi şapte ani, toţi trei colegi de grupă la Grădiniţa "1 2 3" din municipiul Suceava. Marţi după-amiază, au fost internaţi cu acelaşi diagnostic o educatoare şi doi copii cu vârsta de patru şi şapte ani.

Sursa citată menţionează că pacienţii aveau febră, cefalee şi vărsături şi au forme medii de boală, iar probele biologice recoltate au fost trimise la Bucureşti pentru investigaţii virusologice suplimentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici