Noua declaraţie pe proprie răspundere poate fi scrisă şi de mână? Răspunsul Jandermeriei: cum eviţi să fii amendat

Starea de alertă a fost instituită pe teritoriul României din data de 15 mai. Starea de alertă este valabilă pentru o perioadă de 30 de zile.

10011 afișări
Imaginea articolului Noua declaraţie pe proprie răspundere poate fi scrisă şi de mână? Răspunsul Jandermeriei: cum eviţi să fii amendat
Măsurile restrictive din timpul stării de alertă sunt mai relaxate. Astfel, oamenii se pot deplasa în interiorul localităţii fără o declaraţie pe propria răspundere. Aceasta mai este necesară doar pentru cei care vor să călătorească în afara localităţii de domiciliu.
 
Românii nu au înţeles exact dacă noul model de declaraţie pe proprie răspundere poate fi şi dactilografiat. Jandarmeria Română spune că declaraţia poate fi scrisă şi de mână, dacă respectă întocmai modelul prezentat de autorităţi.
 
"Declaraţia pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localităţi poate fi scrisă şi de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicităţii. În cazul în care o nouă deplasare respectă acelaşi traseu menţionat în declaraţia pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită şi în alte zile, tăind cu o linie data precizată iniţial şi completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea", a fost mesajul postat de Jandarmeria Română pe contul de Facebook.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici