Noua Dreaptă a organizat un protest anti-gay

Aproximativ o sută de membri ai "Noii Dreapte" şi oponenţi ai acţiunilor minorităţilor sexuale din România s-au adunat, sâmbătă dimineaţă, în faţa Ateneului Român, de unde au plecat într-un marş pentru normalitate, protestând astfel faţă de parada gay ce va fi organizată peste câteva ore.

604 afișări
Imaginea articolului Noua Dreaptă a organizat un protest anti-gay

Noua Dreaptă a organizat un protest anti-gay (Imagine: Mediafax Foto)

Participanţii la marşul pentru normalitate al Forumului Creştin Noua Dreaptă au plecat în jurul orei 12.00, din faţa Ateneului Român. Aceştia vor manifesta, timp de aproximativ două ore, pe traseul Calea Victoriei, Podul Naţiunilor Unite, Izvor, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Unirii, Dealul Mitropoliei.

Potrivit organizatorilor, marşul de protest nu a fost îndreptat împortiva homosexualilor, ci a homosexualităţii şi a ceea ce ei numesc "propagandă homosexuală".

Participanţii la marşul normalităţii au avut pancarte pe care scrie "România nu e Sodoma", au purtat un banner inscripţionat cu mesajul "Ţepeş Vodă nu mai este, sodomia tot sporeşte" şi au fluturat steaguri cu simbolul "Noii Drepte", precum şi drapele naţionale.

Protestatarii au fost îmbrăcaţi cu tricouri albe pe care era un desen cu o poziţie sexuală, încadrată într-un cerc roşu şi tăiată cu linie roşie. Aceştia au scandat "România nu vă vrea" şi "Nu vrem să fim un neam de poponari".

Marşul pentru normalitate organizat, sâmbătă, de Forumul Creştin Noua Dreaptă, în replică la parada gay ce va avea loc peste câteva ore, s-a încheiat după aproximativ o oră şi jumătate, la Dealul Mitropoliei, fără ca pe traseul de deplasare a participanţilor să apară incidente.

La finalul manifestării, liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, a ţinut un discurs de câteva minute celor aproape 200 de participanţi, el declarând că acţiunea organizaţiei pe care o conduce nu a avut ca scop critica unui comportament homosexual, ci exhibarea acestuia.

"Nu ne interesează comportamentul sexual al nimănui. Suntem însă deranjaţi de faptul că acest comportament este exhibat, că ajunge să fie etalat în public, pe domeniul public, acolo unde suntem şi noi, şi familiile noastre, şi aceşti copii", a spus Tudor Ionescu, arătând spre doi din cei câţiva copii aduşi de părinţi să participe la marşul de sâmbătă.

El a mai apreciat că dictatura majorităţii ar trebui să funcţioneze şi în ceea ce priveşte exprimarea pe domeniul public, arătând că majoritatea heterosexuală ar trebui să împiedice apariţia în stradă, în public, a unor manifestări propagandistice ale minoritarilor sexuali.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în timpul marşului nu au fost niciun fel de probleme. El a precizat că au existat câteva blocaje în trafic, în special în intersecţiile mari, aflate pe traseul marşului.

"Din fericire, nu am avut parte de niciun fel de probleme, participanţii au respectat indicaţiile forţelor de ordine şi, din punctul nostru de vedere, acţiunea s-a desfăşurat normal", a declarat, la finalul marşului, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Parada comunităţii LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual) va avea loc sâmbătă după-amiază, traseul fiind acelaşi cu cel de anul trecut. Participanţii la parada minorităţilor sexuale vor pleca, la ora 17.00, de la alveola din apropierea intersecţiei Bulevardului Decebal cu strada Nerva Traian, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - Bulevardul Libertăţii - Parcul Izvor.

Organizatorii estimează că la paradă vor participa aproximativ 1.000 de persoane. În timpul paradei minorităţilor sexuale, circulaţia rutieră va fi închisă pe traseul de deplasare a participanţilor.

Aproape 1.200 de jandarmi şi poliţişti vor asigura protecţia participanţilor la ambele evenimente. Responsabilitatea intervenţiei în cazul unor eventuale conflicte va reveni agenţilor de la SPIR.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale au atenţionat, vineri, într-o conferinţă de presă, asupra pericolelor homosexualităţii, respectiv agresiunea asupra familiei, moralei şi ordinii publice, înaintea marşului din Capitală al minorităţilor sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici