Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. Bulgaria a intrat în zona roşie. LISTA completă

  • Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată joi.
  • Bulgaria, alături de Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi Guernsey, a intrat în zona roşie.
20937 afișări
Imaginea articolului Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. Bulgaria a intrat în zona roşie. LISTA completă

Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. Bulgaria a intrat în zona roşie. LISTA completă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de joi actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi Guernsey au intrat în zona roşie.

În zona galbenă au intrat:

- din zona roşie, după scăderea incidenţei: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas şi Curaçao.

- din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Germania, Croaţia, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat şi Bonaire, Saint Eustatius şi Saba.

În zona verde au intrat Emiratele Arabe Unite, Gibraltar şi Honduras.

Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Sunt scutiţi de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici