Nouă migranţi din Irak, găsiţi ascunşi în podeaua remorcii unei utilitare la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II-Csanadpalota au depistat nouă persoane din Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un spaţiu special amenajat în podeaua remorcii unei autoutilitare.

91 afișări
Imaginea articolului Nouă migranţi din Irak, găsiţi  ascunşi în podeaua remorcii unei utilitare la Nădlac

Nouă migranţi din Irak, găsiţi ascunşi în podeaua remorcii unei utilitare la Nădlac

La PTF Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat, marţi, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român Ionuţ M., în vârstă de 28 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Polonia. Acesta era însoţit de un conaţional, Gabriel T., în vârstă de 35 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii au constatat că podeaua remorcii este mult prea înaltă, motiv pentru care au făcut un control amănunţit şi au descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podea. În interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi, opt adulţi şi un minor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Cei doi români au declarat că au primit 1.300 de euro pentru a-i transporta pe migranţi până în Germania.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul român şi pe conaţionalul care îl însoţea pentru trafic de migranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici