Nouă persoane au fost reţinute la Bistriţa-Năsăud pentru braconaj. 13 arme au fost ridicate la percheziţii

Nouă persoane au fost reţinute la Bistriţa-Năsăud sub mai multe acuzaţii, între care contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj. 13 arme au fost ridicate la percheziţii.

631 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane au fost reţinute la Bistriţa-Năsăud pentru braconaj. 13 arme au fost ridicate la percheziţii

Nouă persoane au fost reţinute la Bistriţa-Năsăud pentru braconaj. 13 arme au fost ridicate la percheziţii

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au făcut, sâmbătă, 15 percheziţii în localităţile Perişor, Negrileşti, Reteag, Dobric, Dobricel şi Agrieş, într-o cauză de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului şi distrugerea de probe.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, suspecţii au introdus ilegal, în România, 3 arme şi au desfăşurat acţiuni de braconaj cu arme deţinute legal şi ilegal.

Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informaţii cu privire la desfăşurarea unor activităţi procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă. La percheziţii au fost indisponibilizate 13 arme, dintre care 3 aflate în circuitul ilegal şi 123 de cartuşe pentru arme letale, deţinute ilegal.

Au mai fost descoperite şi ridicate o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie.

10 persoane, cu vârste între 24 şi 56 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar, după audieri, faţă de 9 dintre acestea a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore.

Persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici