Nouă persoane, suspectate de legătură cu autorii atentatului de la Moscova, reţinute în Tadjikistan

Anterior, patru bărbaţi, toţi identificaţi ca fiind cetăţeni ai Tadjikistanului, au fost arestaţi şi acuzaţi în Rusia de comiterea atacului.

848 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane, suspectate de legătură cu autorii atentatului de la Moscova, reţinute în Tadjikistan

Făptaşii reţinuţi imediat după atac

Autorităţile din Tadjikistan au reţinut nouă persoane despre care se crede că au legături cu bărbaţii care au deschis focul în sala de concerte din Moscova, precum şi cu gruparea teroristă Statul Islamic Khorasan (IS-K), a declarat o sursă din domeniul securităţii pentru Reuters.

Toate cele nouă persoane au fost reţinute în oraşul Vakhdat şi au fost aduse în capitală, Duşanbe, a informat agenţia de presă.

Autorităţile din Moscova au anunţat joi că numărul persoanelor ucise în atacul din 22 martie a crescut la 143.

Patru bărbaţi, toţi identificaţi ca fiind cetăţeni ai Tadjikistanului, au fost arestaţi şi acuzaţi de comiterea atacului.

Alte opt persoane au fost arestate, fiind suspectate că i-au ajutat pe atacatori.

IS-K, o ramură regională a grupării teroriste Statul Islamic, care activează în Asia central-sudică, a revendicat responsabilitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici