Nouă vieţi salvate în ultimele 24 de ore prin transplant de organe, în mai multe spitale din Bucureşti. Cine sunt familiile eroine

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) a anunţat că în ultimele 24 de ore nouă pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă, prin transplant de organe. Toate intervenţiile au avut loc în spitale din Capitală.

295 afișări
Imaginea articolului Nouă vieţi salvate în ultimele 24 de ore prin transplant de organe, în mai multe spitale din Bucureşti. Cine sunt familiile eroine

Nouă vieţi salvate în ultimele 24 de ore prin transplant de organe, în mai multe spitale din Bucureşti. Intervenţiile

Intervenţiile au fost făcute după ce două familii din Bucureşti au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi.

Potrivit ANT, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucuresti, familia unei paciente aflată în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi şi, astfel, trei pacienţi au primit viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, alţi doi se vor bucura de vedere prin transplant de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare.

„Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Floreasca a făcut dovada profesionalismului, alături de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat şi rinichi, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti pentru cornee şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina”, a transmis ANT.

Aproape în acelaşi timp, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, o altă familie a donat organele rudei a cărei viaţă nu a mai putut fi salvată. Astfel, alte patru destine au fost schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant renal şi cornee.

„Alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Sf. Pantelimon Bucureşti - prima verigă din această activitate atât de complexă şi sensibilă. Este prima acţiune de coordonare transplant care s-a realizat anul acesta la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti. Echipa Institutului Clinic Fundeni a realizat prelevarea rinichilor, iar cea a Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti a încheiat prelevarea corneei”, a mai anunţat Agenţia Naţională de Transplant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici