Noul ambasador al Franţei s-a întâlnit cu bucureştenii la Piaţa Romană, de Ziua Europei

François Saint-Paul, noul ambasador al Franţei, a avut prima ieşire publică vineri, de Ziua Europei, poposind în staţia de metrou Piaţa Romană, unde a susţinut un scurt discurs, parţial în limba română, a admirat un grup de dansatoare şi a dat mână cu bucureştenii.

126 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador al Franţei s-a întâlnit cu bucureştenii la Piaţa Romană, de Ziua Europei

Noul ambasador al Franţei s-a întâlnit cu bucureştenii la Piaţa Romană, de Ziua Europei (Imagine: Cosmin Moţei/Arhiva Mediafax Foto)

"Cu mare plăcere particip alături de dumneavoastră în această după-amiază la sărbătorirea Europei, în staţia de metrou Piaţa România, staţie care prin istoria sa a fost întotdeauna un loc de întâlnire pe sub frumoasele sale colonade, dar o staţie deschisă spre francofonie pentru că de la ieşire vă puteţi îndrepta spre Ambasada Franţei şi spre Institutul Francez şi spre numeroase alte locuri din cartier marcate de francofonie", a declarat François Saint-Paul, la staţia de metru Piaţa Romană, redenumită "Franţa", de Ziua Europei.

Acesta a subliniat rolul Franţei în construcţia europeană, amintind de părinţii fondatori ai Uniunii, Jean Monnet şi Robert Schumann.

"Această sărbătoare este importantă, în special aici în România, într-o ţară care s-a alăturat în 2007 marii familii europene şi care în fiecare zi îşi însuşeşte din ce în ce mai mult idealurile comunitare. Această acţiune consolidează legăturile dintre Franţa şi România ca parteneri în cadrul UE", a mai spus Saint-Paul, care şi-a ţinut cea mai mare parte a discursului în limba română.

După discurs, diplomatul a asistat la un spectacol oferit de trupa de dans ProviDanse, care a inclus un număr de cabaret, dar şi dansuri moderne.

François Saint-Paul a dat mână cu bucureştenii care s-au oprit să urmărească evenimentul organizat de Ambasada Franţei în Piaţa Romană.

Vineri, în intervalul 16.00 - 19.00, 28 de staţii de metrou au purtat numele statelor membre ale Uniunii Europene. Călătorii au fost întâmpinaţi în aceste staţii de metrou cu momente artistice de muzică şi dans, au vizionat expoziţii şi au participat la degustări de vinuri şi de produse de patiserie.

François Saint-Paul, în vârstă de 56 de ani, este diplomat de carieră. Între 1990 şi 1993 a fost consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a Franţei pe lângă Comunităţile Europene la Bruxelles. A activat şi în cadrul Reprezentanţei permanente a Franţei pe lângă Biroul Naţiunilor Unite de la Geneva, între 1998 şi 2002.

În 2002 a devenit director de cabinet al ministrului delegat pentru afaceri europene, Noëlle Lenoir. Între 2004-2009 a fost ambasador în Croaţia. În perioada 2009-2013 a condus Direcţia pentru francezii din străinătate din cadrul Ministerului de Externe. François Saint-Paul îi succede în funcţia de ambasador al Franţei la Bucureşti lui Philippe Gustin, care şi-a încheiat mandatul în aprilie.

François Saint-Paul şi-a prezentat, joi, scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici