Noul an şcolar | Aproape 35% din şcolile Capitalei nu sunt supravegheate video

Aproape 35% din instituţiile de învăţământ private şi de stat din Bucureşti nu sunt dotate cu un sistem de supraveghere care să permită poliţiştilor, în cazul unor agresiuni, furturi sau alte infracţiuni, identificarea rapidă a făptuitorilor, potrivit datelor Poliţiei Capitalei.

205 afișări
Imaginea articolului Noul an şcolar | Aproape 35% din şcolile Capitalei nu sunt supravegheate video

Foto: Pixabay

La nivelul Capitalei, conform datelor Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, funcţionează 704 şcoli private şi de stat compuse din 784 de corpuri.

“La nivelul municipiului Bucureşti funcţionează 448 unităţi de învăţământ public şi 256 din reţeaua privată, totalizând 510 spaţii în sistemul public, respective 276 în cel privat. Cifrele pe care le avem în atenţie sunt 510, respectiv 276 spaţii în care funcţionează unităţi şcolare “, se arată într-un răspuns al Poliţiei Capitalei la solicitarea MEDIAFAX.

198 de grădiniţe, 195 de şcoli primare şi gimnaziale alături de alte 117 licee şi colegii din sistemul public funcţionează în Bucureşti şi sunt în atenţia poliţiştilor din cadrul DGPMB.

Totodată alte 194 de grădiniţe, 53 de şcoli primare şi gimnaziale şi 29 de licee sau colegii din sistemul privat, de această dată, fac parte din planul de siguranţă publică al autorităţilor.

Din totalul de 704 instituţii de învăţământ de stat şi private, 455 dispun de sisteme de supraveghere sau au încheiate contracte cu societăţi specializate de pază.

„Din numărul total al unităţilor de învăţământ, 382 din sistemul public şi 73 din cel privat dispun atât de pază umană, cât şi de sisteme de supraveghere video“, informează Poliţia Capitalei.

Astfel, 126 de grădiniţe, 162 de şcoli primare şi gimnaziale, 94 de licee şi colegii din sistemul public aflate pe raza Capitalei sunt asigurate din punct de vedere al securităţii alături de alte 35 de grădiniţe, 23 de şcoli primare şi gimnaziale şi 15 licee.

"Strict ca număr de obiective ce sunt dotate exclusive cu sisteme video de supraveghere se înregistrează 56 de unităţi de învăţământ public şi 142 din cel privat (grădiniţe 20/119, şcoli primare/gimnaziale 22/20, licee/colegii 14/3). Ca număr de obiective ce sunt dotate exclusiv cu pază umană, 40 sunt unităţi din sistemul public şi 29 din cel privat (grădiniţe 25/13, şcoli primare/gimnaziale 10/8, licee/colegii 5/8) “, potrivit Poliţiei Capitalei.

Conform Planului privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar 2017 – 2018, întocmit de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, la nivelul anilor 2016 – 2017 infracţiunile de delincvenţă juvenilă petrecute în instituţiile de învăţământ au fost constatate peste 200 de fapte, trendul fiind în scădere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici