Noul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla va fi înscăunat sâmbătă

Noul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, va fi înscăunat sâmbătă, în cadrul unei ceremonii organizate pe esplanada din faţa Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca.

350 afișări
Imaginea articolului Noul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla va fi înscăunat sâmbătă

Noul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla va fi înscăunat sâmbătă

Potrivit unui comunicat al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Papa Francisc şi-a dat acordul, în 14 aprilie, pentru alegerea făcută de Sinodul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, în data de 12 aprilie, la Blaj, ca în Scaunul episcopal de Cluj-Gherla să fie transferat Preasfinţitul Claudiu Lucian Pop, până în prezent Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore.

Înscăunarea PS Claudiu, ca Eparh de Cluj-Gherla, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, în cadrul Sfintei Liturghii care se va celebra pe esplanada din faţa Catedralei Martirilor şi Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Piaţa Cipariu, Cluj-Napoca.

La ceremonie vor participa delegatul oficial al Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Preasfinţitul Părinte Mihai, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Bucureşti, delegatul Nunţiului Apostolic în România şi Republica Moldova, dar şi majoritatea episcopilor catolici din România, precum şi de alţi episcopi sosiţi de peste hotare.

„În cadrul ceremoniei de înscăunare, Preasfinţitul Părinte Claudiu va purta crucea Fericitului Cardinal Iuliu Hossu, îi va fi dată mantia arhierească a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop George Guţiu, iar toiagul arhieresc pe care îl va primi va fi cel al vrednicului de pomenire Episcop Florentin Crihălmeanu. Toate acestea reprezintă dorinţa noului Arhiereu de a se înscrie în linia slujirii plină de credinţă, speranţă şi iubire pe care au urmat-o aceşti înaintaşi ai săi în Scaunul arhieresc al Eparhiei de Cluj-Gherla”, se arată în comunicat.

Participanţii la eveniment sunt îndemnaţi de organizatori să respecte normele sanitare în vigoare pentru perioada de pandemie.

Fostul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a murit în ianaurie. Florentin Crihălmeanu fusese confirmat cu Covid-19 în 31 decembrie 2020, a fost internat pentru o zi, iar apoi medicii i-au recomandat un tratament medicamentos, la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici