Noul ministru al Sănătăţii Victor Costache, la preluarea mandatului: Nu schimbăm regulile în timpul jocului. Rezidenţiatul va fi în 8 decembrie

Noul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi, că nu vor fi schimbate regulile în ceea ce priveşte examenul de rezidenţiat, acesta urmând să fie susţinut în data de 8 decembrie. Ministrul promite că niciun absolvent care va reuşi la examen nu va rămâne fără post.

925 afișări
Imaginea articolului Noul ministru al Sănătăţii Victor Costache, la preluarea mandatului: Nu schimbăm regulile în timpul jocului. Rezidenţiatul va fi în 8 decembrie

Victor Costache: Nu schimbăm regulile în timpul jocului; rezidenţiatul va fi în 8 decembrie

Victor Costache, noul ministru al Sănătăţii, a spus, într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului, că una dintre principalele priorităţi ale mandatului său este organizarea examenului de rezidenţiat, confirmând data de 8 decembrie.

„În primul rând, la preluarea mandatului, vom încerca să menţinem funcţionarea normală a Ministerului şi a programelor în curs şi să prioritizăm câteva direcţii principale. Unul din primele aspecte care trebuie menţinute funcţionale este examenul de rezidenţiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga ţară care se pregătesc de an de zile pentru acest examen. Este un examen dificil, un examen de cotitură în viaţa oricărui tânăr absolvent de medicină, aşa că susţinem desfăşurarea acestui examen conform procedurii în vigoare pe 8 decembrie”, a spus ministrul.

Costache a mai spus că niciun candidat care va reuşi să treacă pragul de 60% la examenul de rezidenţiat nu va rămâne fără post.

„Nu vrem să schimbăm regulile jocului şi acest examen va avea loc pe 8 decembrie. Domnul prim-ministru ca şi echipa noastră au promis că niciun absolvent care reuşeşte să treacă pragul de 60% şi să reuşească la examenul de rezidenţiat nu va rămâne pe dinafară se vor găsi soluţii pentru toţi aceşti tineri. România e ţară în care resursa umană este deficitară avem un număr de peste 30.000 de medici care au părăsit ţara în ultimii 10 ani. Ar fi aberant să nu integrăm aceşti tineri care au muncit timp de şase ani şi au reuşit la un examen de licenţă. Ei sunt importanţi pentru ţara noastră şi sistemul medical”, a mai spus Costache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici