Noul primar al municipiului Cluj-Napoca a depus jurământul

Noul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ales duminica trecută, a depus, sâmbătă, jurământul, în prezenţa premierului Emil Boc, în cadrul unei şedinţe "de îndată" a Consiliului Local.

69 afișări
Imaginea articolului Noul primar al municipiului Cluj-Napoca a depus jurământul

Noul primar al municipiului Cluj-Napoca a depus jurământul

Sorin Apostu a mulţumit consilierilor locali şi premierului pentru prezenţă, afirmând că este un moment pe care nu îl va uita niciodată.

"Nu voi uita niciodată acest moment, când premierul a asistat la depunerea jurământului”, a spus Apostu.

La rândul său, premierul Emil Boc a declarat că evenimentul la care a asistat a fost "de suflet", pentru că a făcut parte din echipa celor care după 2004 au reuşit "să schimbe faţa Clujului".

"Suntem aici cei care din 2004 am reuşit să schimbăm faţa Clujului şi să dăm posibilitatea municipiului să redevină capitala Transilvaniei", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, locuitorii muncipiului Cluj-Napoca "au dat o lecţie politicienilor, cărora le-au transmis, după anul 2004, că trebuie să lase scandalurile la o parte" şi să acţioneze de aceeaşi parte a baricadei, în interesul oraşului.

Boc le-a transmis consilierilor locali ş primarului Sorin Apostu că dezvoltarea Clujului trebuie să continue, iar potenţialul municipiului să fie folosit pentru atragerea de noi investitori.

"Clujul are numeroase provocări, cum ar fi Autostrada Transilvania, Stadionul, Filarmonica, centurile de ocolire, care pot fi realizate printr-un parteneriat corect între Guvern şi autorităţile locale şi judeţene", a spus Boc.

La aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca au fost validaţi şi consilierii locali Radu Raţiu şi Peter Pal, care i-au înlocuit în funcţii pe Sorin Apostu şi pe noul prefect al judeţului, Florin Stamatian.

De asemenea, a fost ales şi noul viceprimar, pentru următorii trei ani şi jumătate, acesta fiind Radu Moisin, care a deţinut funcţia de viceprimar interimar, după ce Sorin Apostu a ocupat funcţia de primar interimar, iar ulterior de primar.

Sorin Apostu a câştigat, duminica trecută, alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca, obţinând 49.234 de voturi (60,48 la sută).

După şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, premierul Emil Boc pleacă la cea de-a opta ediţie a "Serbărilor Zăpezii", care se desfăşoară, sâmbătă, în staţiunea Băişoara din judeţul Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici