Noul şef al IPJ Neamţ: După ce văd raportul Corpului de control al MAI decid dacă trebuie noi anchete

Noul şef al IPJ Neamţ, comisar-şef Dorel Manole, care va fi instalat, miercuri, în funcţie, a declarat că după ce va intra în posesia raportului Corpului de control al ministrului de Interne va analiza activitatea tuturor sectoarelor şi va decide dacă în unele dintre ele se impun noi verificări.

78 afișări
Imaginea articolului Noul şef al IPJ Neamţ: După ce văd raportul Corpului de control al MAI decid dacă trebuie noi anchete

Noul şef al IPJ Neamţ: După ce văd raportul Corpului de control al MAI decid dacă trebuie noi anchete (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"Nu am intrat în posesia raportului Corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor. După ce intru în posesia acestuia voi analiza activitatea toturor sectoarelor şi voi decide dacă în unele dintre ele se impune un alt control. Dacă nu facem un control pertinent nu putem să ştim care sunt problemele. Nu mă duc acolo să mă aşez pe un scaun şi să completez hârtii, ci mă duc să fac treabă", a declarat, miercuri, noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, comisar-şef Dorel Manole.

Comisarul-şef Dorel Manole, care îl înlocuieşte pe Aurelian Vasea Şoric, va fi inslatat, miercuri, în funcţie, în prezenţa noului şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, care îl înlocuieşte pe Petre Tobă.

Noul şef al IPJ Neamţ, comisar-şef Dorel Manole, declara, marţi, că are ca prim scop normalizarea situaţiei operative din judeţul Neamţ, fiind convins că adevărata faţă a poliţiştilor din acest judeţ nu este cea reflectată în ultimele zile.

Dorel Manole a absolvit în 1990 Şcoala de Ofiţeri Activi, iar între 1990 şi 1996 a activat în cadrul Jandarmeriei. Din 1996 până în 2009 a activat în cadrul DGIPI, iar din 2009 este şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău.

Săptămâna trecută, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului din 14 noiembrie.

Cererea de destituire lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.

Verificările Corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici