Novaya Gazeta: Putin va putea chema până la un milion de rezervişti

Publicaţia rusă de opoziţie care apare în exil susţine că preşedintele Rusiei a sunat, de fapt, mobilizarea generală.

1142 afișări
Imaginea articolului Novaya Gazeta: Putin va putea chema până la un milion de rezervişti

Novaya Gazeta: Putin va putea chema până la un milion de rezervişti

Vladimir Putin va putea chema până la un milion de rezervişti pentru a lupta în Ucraina, dezvăluie ziarul independent Novaya Gazeta, care apare din exil.

Publicaţia lansează un număr cu mult peste cei 300.000 de ruşi aduşi în discuţie de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, care a oferit cifra respectivă după discursul lui Putin.

Adevăratul număr al amplorii „mobilizării parţiale” ar fi cuprins în al şaptelea paragraf al decretului semnat ieri de Putin care a fost secretizat, au declarat unele surse pentru ziar: „Acest număr a fost corectat de mai multe ori, până la urmă s-au convenit asupra unui milion”

Putin a spus că apelul la arme li se adresează „cetăţenilor care sunt în prezent rezervişti, în special cei care au servit deja în forţele armate, au ceva profesionalism şi experienţă militară”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici