„Nu e loc de emoţii şi sentimente”. Tribunalul Bucureşti, reacţie după decizia de a închide definitiv dosarul „10 august”, iar şefii Jandarmeriei nu mai pot fi traşi la răspundere

  • Tribunalul Bucureşti a transmis, miercuri, o reacţie faţă de exprimările din spaţiul public cu referire la hotărârea judecătorească pronunţată de în dosarul „10 august.”
  • Potrivit magistraţilor Tribunalului Bucureşti, discursul public la adresa hotărârilor judecătoreşti pronunţate trebuie să fie caracterizat de echidistanţă.
  • Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”.
  • Premierul Florin Cîţu a spus miercuri că, în calitate de cetăţean, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august”
2245 afișări
Imaginea articolului „Nu e loc de emoţii şi sentimente”. Tribunalul Bucureşti, reacţie după decizia de a închide definitiv dosarul „10 august”, iar şefii Jandarmeriei nu mai pot fi traşi la răspundere

Tribunalul Bucureşti, reacţie după decizia din dosarul „10 august”: Nu e loc de emoţii şi sentimente

Tribunalul Bucureşti a transmis, miercuri, o reacţie faţă de exprimările din spaţiul public cu referire la hotărârea judecătorească pronunţată de în dosarul „10 august”, în care arată că nu e loc de sentimente şi emoţii în luarea unor decizii judecătoreşti.

„În pronunţarea soluţiilor judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii, în conformitate cu art. 124 alin. 3 din Constituţia României. Hotărârea judecătorească este adoptată pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente. Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele 3 puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc, independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor”, se arată în comunicatul transmis de Tribunalul Bucureşti.

În consecinţă, potrivit magistraţilor Tribunalului Bucureşti, discursul public la adresa hotărârilor judecătoreşti pronunţate trebuie să fie caracterizat de echidistanţă, „pentru că numai respectând ordinea de drept şi hotărârile judecătoreşti se va restabili echilibrul social încălcat”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri că, în calitate de cetăţean, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august” şi a anunţat că aşteaptă opinia experţilor cu privire la eventualele căi de atac.

Şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sa declarat revoltat de decizia prin care Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind redeschiderea dosarului „10 august”.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”. Asta înseamnă că ancheta DIICOT în cazul şefilor Jandarmeriei rămâne închisă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici