Nu e păcăleală. Un site aruncă bomba: „Putin are cancer tiroidian. Un specialist l-a vizitat de 35 de ori la Soci”, dezvăluie Proekt

Anchetă a presei independente ruse asupra situaţiei medicale a şefului Kremlinului: a fost dezvăluită lista medicilor care îl însoţesc pe preşedinte în călătoriile sale.

11280 afișări
Imaginea articolului Nu e păcăleală. Un site aruncă bomba: „Putin are cancer tiroidian. Un specialist l-a vizitat de 35 de ori la Soci”, dezvăluie Proekt

Nu e păcăleală. Un site aruncă bomba: „Putin are cancer tiroidian. Un specialist l-a vizitat de 35 de ori la Soci”, dezvăluie Proekt

„Vladimir Putin are cancer tiroidian”, este informaţia care circulă de câteva săptămâni. Sunt zvonuri, neconfirmate, despre o posibilă boală care l-ar fi lovit pe preşedintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani.

Pentru a întări povestea, o investigaţie a Proekt, mass-media rusă independentă specializată în jurnalism de investigaţie, susţine: „Vă arătăm lista medicilor care îl însoţesc pe preşedinte în călătoriile sale”, se arată în articol.

Medicii, printre care Alexei Şceglov, Yaroslav Protaşenko şi Yevgeny Selivanov, l-ar fi vizitat în trecut pe Putin de mult timp, când „se pare că avea probleme cu spatele”, iar, mai nou, „Ţarul” ar fi cerut sprijinul „un specialist în cancer. la glanda tiroidă, care l-a vizitat de 35 de ori la Soci, unde are reşedinţa. Kremlinul ascunde de ani de zile informaţii despre starea de sănătate a preşedintelui, chiar şi atunci când acesta s-a rănit la spate după o cădere de pe un cal”, susţine articolul.

 

 

Site-ul publică o listă de ocazii în care Putin, se crede din motive de sănătate, a fost nevoit să renunţe la călătorii de afaceri, întâlniri sau comemorări. 

Politolog bulgar: Putin analizează moartea lui Gaddafi

Cu doar câteva săptămâni în urmă, serviciile occidentale ale grupului „Five Eye” - SUA, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă şi Australia - lăsaseră de înţeles posibilitatea ca Putin să fie tratat pentru o tumoare (subliniind o „paloare ciudată şi umflătură suspectă, în special a gâtului şi a feţei”, probabil legat de consumul de medicamente”) sau în orice caz pentru o patologie gravă care a necesitat utilizarea de steroizi şi a provocat accese bruşte de furie. O sursă anonimă a declarat, de asemenea despre „o schimbare în procesul său de luare a deciziilor în ultimii 5 ani şi ceva”.

Nici alegerea, recentă, de a angaja „degustători personali” de mâncare, pentru a evita otrăvirea nu este o coincidenţă. Pe lângă vizionarea, aproape obsesiv, a unui videoclip despre moartea lui Gaddafi. „Preşedintele rus petrece ore întregi urmărind videoclipul cu dispariţia liderului libian”, a declarat politologul bulgar Ivan Krastev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici