Nu există explicaţii deocamdată pentru moartea gravidei de la Polizu

Legiştii nu au identificat aspecte necroptice acute incompatibile cu viaţa care să explice moartea subită a gravidei Silvia Nicoleta Oprea, decedată în Maternitatea Polizu, astfel vor continua investigaţiile la INML şi la alte instituţii, a declarat agenţiei MEDIAFAX, directorul Cristian Curcă.

173 afișări
Imaginea articolului Nu există explicaţii deocamdată pentru moartea gravidei de la Polizu

Nu există explicaţii deocamdată pentru moartea gravidei de la Polizu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Azi, 3 mai, a fost efectuată constatarea medico-legală pentru Oprea Silvia Nicoleta (22 de ani), precum şi pentru fătul acesteia. Examinarea nemijlocită a persoanei nu a condus la identificarea unor aspecte necroptice acute incompatibile cu viaţa care să explice moartea subită a gravidei", a precizat directorul medical al INML "Mina Minovici", Cristian George Curcă.

El a mai spus că pentru acest motiv, la acest moment, (luni - n.r.) cauza morţii este considerată neprecizată.

"În perioada următoare vor fi efectuate analize complete de laborator, toxicologice, anatomopatologice, bacteriologice şi tanato-chimice în Institutul Naţional de Medicină Legală, precum şi în instituţiile medicale cu care INML colaborează în scopul diagnosticului cauzei directe a decesului", a explicat directorul medical.

Silvia Nicoleta Oprea a murit, vineri dimineaţă, la Maternitatea Polizu din Capitală, femeia fiind însărcinată în şapte luni.

Femeia a fost internată cu iminenţă de naştere prematură, fiind însărcinată în 30 - 31 de săptămâni. De trei săptămâni ea urma tratament pentru a nu pierde sarcina.

Subecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că a fost numită o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, din specialişti în obstetrică-ginecologie şi din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Bucureşti care anchetează cazul. Acesta a explicat că există un ordin al ministrului potrivit căruia că orice caz de deces cu suspiciune trebuie anunţat.

Subsecretarul de stat a arătat că se investighează motivul pentru care femeia a murit subit şi că se aşteaptă rezultatul medico-legal. Arafat a subliniat că nu era nimic care să trădeze o viitoare înrăutăţire a situaţiei femeii, medicii pregătindu-se, de altfel, să o externeze.

Dacă este vorba de neglijenţă, Colegiul Medicilor va lua măsuri în acest sens, a adăugat Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici