Nuclearelectrica, precizări despre incidentul de la Cernavodă: un incendiu minor la o pompă

Un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei a avut loc la Centrala de la Cernavodă. Incidentul nu a avut impact asupra altor echipamente, transmite Nuclearelectrica.

Urmărește
284 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica, precizări despre incidentul de la Cernavodă: un incendiu minor la o pompă

Nuclearelectrica, precizări despre incidentul de la Cernavodă: un incendiu minor la o pompă

SN Nuclearelectrica SA a anunţat că marţi, îin partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

„Conform măsurilor de siguranţă aplicabile în astfel de situaţii personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale”, potrivit Nuclearelectrica.

În prezent, echipamentul este izolat şi se fac investigaţii pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor şi degajarea de fum nu au avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei, centrala funcţionând la putere nominală şi în parametri normali.

Nuclearelectrica reaminteşte că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici