Număr de telefon gratuit, pentru cazurile de copii care cerşesc

Primăria Sectorului 2 a pus la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon gratuit la care să se sesizeze autorităţile locale atunci când întâlnesc copii ai străzii şi va împărţi pliante prin care să convingă bucureştenii să nu mai dea bani minorilor care cerşesc.

272 afișări
Imaginea articolului Număr de telefon gratuit, pentru cazurile de copii care cerşesc

Număr de telefon gratuit, pentru cazurile de copii care cerşesc (Imagine: Mediafax Foto)

Peste 10.000 de fluturaşi vor fi împărţiţi în principalele intersecţii din Sectorul 2 pentru a convinge bucureştenii să semnaleze cazurile de copii la cerşit la Telefonul Copilului - 9852, în loc să le ofere bani, informează Primăria Sectorului 2.

Totodată, pentru combaterea fenomenului, lucrătorii sociali stradali din sector se deplasează zilnic în zonele cunoscute ca fiind frecventate de aceştia şi intervin pentru a-i lua de la cerşit şi a-i duce la Adăpostul destinat unor asemenea cazuri.

În anul 2008, în Adăpostul pentru copiii străzii din Sectorul 2 au fost găzduiţi 117 de minori ai străzii, iar de la începutul anului, alţi 30 locuiesc într-un mediu familial şi sigur.

Locuitorii din Sectorul 2 pot semnala asemenea cazuri şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, în funcţie de situaţiile sesizate, autorităţile locale putând veni în sprijinul minorilor, prin acordarea unor ajutoare materiale sau financiare, inclusiv prin cazarea în adăposturile de noapte pentru copiii străzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici