Număr mai mic de copii care încep şcoala. Daniel Breaz: Avem o scădere demografică, nu o putem controla

Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a declarat, luni, la deschiderea anului şcolar, referitor la faptul că anul acesta au început şcoala sub 3 milioane de elevi şi preşcolari, cifră scăzută faţă de anii precedenţi, că este vorba despre o scădere demografică.

756 afișări
Imaginea articolului Număr mai mic de copii care încep şcoala. Daniel Breaz: Avem o scădere demografică, nu o putem controla

Număr mai mic de copii care încep şcoala. Daneil Breaz: Avem o scădere demografică, nu o putem controla

"Sunt 2,8 milioane de copii înscrişi. Asta e, avem o scădere demografică, nu putem să controlăm acest lucru. Eu sper ca anii viitori, numărul de copii să crească şi vom reveni poate la cifra de acum câţiva ani de zile", a Daniel Breaz, luni, la Şcoala Gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă au început, luni, cursurile anului şcolar 2019 - 2020, a anunţat Ministerul Educaţiei. Este pentru prima dată când cifra de şcolarizare scade sub pragul de 3 milioane.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, populaţia şcolară din sistemul naţional de educaţie a fost în anul şcolar/universitar 2018-2019 de 3,5 milioane de elevi şi studenţi, în scădere cu 31.000 comparativ cu anul şcolar/universitar precedent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici