Număr URIAŞ de şcoli cu toalete în curte într-un judeţ din România, înainte de începerea noului an şcolar

Mii de elevi din judeţul Botoşani vor merge, şi în noul an şcolar, la toalete de lemn, improvizate, în curtea şcolilor. Deşi numărul acestor toalete a scăzut faţă de anul trecut, judeţul Botoşani rămâne pe loc fruntaş în topul judeţelor care nu pot asigura elevilor toalete corespunzătoare la şcoală.

1610 afișări
Imaginea articolului Număr URIAŞ de şcoli cu toalete în curte într-un judeţ din România, înainte de începerea noului an şcolar

Număr URIAŞ de şcoli cu toalete în curte, într-un judeţ din România, înainte de începerea noului an şcolar

Comparativ cu anul trecut, când 207 instituţii de învăţământ din judeţ nu aveau toalete, anul acesta numărul şcolilor cu toalete în curte a ajuns la 157.

„În momentul acesta, numărul unităţilor de învăţământ cu grupuri sanitare exterioare este în scădere. Comparativ cu anul trecut, când erau 207, acum vorbim de 157 unităţi, iar din acestea 124 sunt prinse în proiecte de finanţare pentru amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirilor. Majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ sunt incluse în diferite programe de finanţare pentru reabilitare. Celelalte 33 de unităţi din cele 157 care nu sunt prinse pe diferite programe de lucrări au efective mici de copii şi care cel mai probabil se vor închide în perioada următoare, elevii urmând să fie relocaţi”, a declarat prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu.

Cu doar câteva zile înainte de începerea şcolii, rezultatele controalelor dispuse de prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, arată că 15% dintre şcolile din judeţ nu finalizaseră lucrările de reperaţii curente, igienizări sau cele de curăţenie.

Printre problemele descoperite de comisia de control se numără infiltraţii de apă la anumite corpuri de clădiri, nevoia unor revizii la centrale care scăpau gaze, înlocuiri de tablouri electrice care pot deveni periculoase, lipsa utilităţilor sau prezenţa unor cantităţi prea mari de nitraţi în apa curentă.

Taguri:
şcoli,
toalete,
curte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici