Numărul cazurilor de gripă a crescut de peste trei ori într-o săptămână

Peste 20 cazuri noi de gripă au fost confirmate în perioada 12-18 ianuarie, de peste trei ori mai multe decât în săptămâna precedentă acestui interval, când au fost şase cazuri, potrivit Centrului Naţional de Supravegehe şi Control al Bolilor Transmisibie (CBSCBT).

242 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de gripă a crescut de peste trei ori într-o săptămână

Numărul cazurilor de gripă a crescut de peste trei ori într-o săptămână (Imagine: Shutterstock)

În săptămâna 12 - 18 ianuarie au fost înregistrate 21 cazuri confirmate cu virus gripal. Astfel, numărul total de cazuri de gripă înregistrate în acest sezon a ajuns la 30.

Dintre cazurile nou confirmate, şase cu virus gripal A(H1), din care trei sunt la persoane care aveau infecţii respiratorii acute severe (SARI), nouă cu virus gripal A(H3) (din care două cazuri de SARI) şi şase cu virus gripal tip B (din care un caz de SARI).

Toate cazurile de gripă din acest sezon au fost înregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

Potrivit CNSCBT, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (cazuri gripă sau cazuri compatibile clinic cu gripa, infecţii acute de căi repiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii) a fost, în ultima săptămână, de 85.810, cu 10,8% mai mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă şi cu 3,9% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (82.567).

În acelaşi interval, 12 - 18 ianaurie, s-au înregistrat la nivel naţional 99 cazuri de cazuri compatibile clinic cu gripa, mai crescut comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2014 (28 cazuri), şi 14 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu şase mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Până în prezent, nu a fost comunicat în acest sezon niciun deces la caz confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului şi până la data de 18 ianuanrie au fost confirmate 30 cazuri de gripă, din care 19 de tip A (13 H3, 6 H1) şi 11 de tip B .Cele mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în judeţul Iaşi -12, Bucureşti- 9, Sibiu şi Dolj câte 2, Ilfov, Bacău, Constanţa, Neamţ şi Suceava câte unul.

Până la data de 18 ianuarie au fost vaccinate gratuit antigripal 435.813 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici