Numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus rămâne stabil şi nu trece de 150 de pacienţi noi pe zi

Cazurile de noi pacienţi infectaţi cu coronavirus rămân pe un trend de stagnare, la 145 în plus ieri faţă de ziua anterioară. În România sunt 20.749 de persoane confirmate cu noul virus, potrivit datelor oferite de Grupul de Comunicare Strategică.

1370 afișări
Imaginea articolului Numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus rămâne stabil şi nu trece de 150 de pacienţi noi pe zi

Cazurile de noi pacienţi infectaţi cu coronavirus rămân pe un trend de stagnare, la 145 în plus ieri faţă de ziua anterioară. În România sunt 20.749 de persoane confirmate cu noul virus, potrivit datelor oferite de Grupul de Comunicare Strategică.

Din totalul cazurilor, 14.910 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi, ceea ce înseamnă 72% din numărul total de cazuri confirmate, similar cu ziua anterioară. Suceava a trecut de 3.600 de pacienţi infectaţi, fiind în continuare cea mai afectată zonă din ţară de infecţia cu noul virus.

Bucureştiul a ajuns la 2.200 de pacienţi. Bilanţul pacienţilor care au murit a ajuns la 1.345. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 152 de pacienţi.  Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.100 de persoane, iar alte 96.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Autorităţile au prelucrat până acum 511.295 teste, faţă de 506.115 prelucrate până ziua anterioară, ceea ce înseamnă circa 5.100 de teste pe zi. Capacitatea de testare este însă dublă, din datele anterioare, însă numărul de probe prelucrate variază de la zi la zi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici