Numărul deceselor cauzate de gripa porcină a ajuns la 14, în România

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, diagnosticat cu gripă nouă şi care suferea şi de bronhopneumonie şi obezitate, a murit, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acesta fiind primul deces cauzat de virusul A/H1N1 în judeţul Constanţa.

95 afișări
Imaginea articolului Numărul deceselor cauzate de gripa porcină a ajuns la 14, în România

Un bărbat diagnosticat cu gripa nouă a murit la Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Mihaela Dinisov, a declarat că este vorba despre un bărbat care mai suferea de bronhopneumonie şi obezitate şi care a fost internat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Boli Infecţioase Constanţa.

După ce starea sa a început să se agraveze, bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a decedat luni dimineaţă.

Acesta este prima persoană din judeţul Constanţa diagnosticată cu gripă nouă care a decedat. Până luni, zeci de persoane au fost diagnosticate cu gripă nouă în judeţul Constanţa.

Până în prezent, în România s-au înregistrat, cu acest ultim caz, 14 decese provocate de infectarea cu virusul A/H1N1. Toate persoanele au murit din cauza complicaţiilor generate de gripa nouă, în condiţiile în care acestea aveau şi alte afecţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici