Numărul donatorilor de sânge din Vaslui s-a dublat în aceste zile. Care este motivul

Numărul donatorilor de sânge s-a dublat, în ultimele zile, la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Vaslui, în majoritatea cazurilor oamenii donând sânge pentru a obţine tichete valorice cu care să îşi poată face cumpărăturile de Paşte.

467 afișări
Imaginea articolului Numărul donatorilor de sânge din Vaslui s-a dublat în aceste zile. Care este motivul

Numărul donatorilor de sânge din Vaslui s-a dublat în aceste zile. Care este motivul(Imagine: Cristina Nichitus/Arhiva Mediafax Foto)

În ultima perioadă, aproximativ 50 de persoane au venit zilnic la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Vaslui, în condiţiile în care până acum media era de 20 de donatori pe zi.

Conducerea Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Vaslui spune că aceasta este aglomeraţia specifică de dinaintea sărbătorilor de Paşte sau de Crăciun, atunci când, pe lângă donatorii fideli, apar şi cei care doresc să beneficieze de tichetele valorice oferite în schimb.

"Într-adevăr, adresabilitatea din partea populaţiei este crescută în această perioadă, cu un vârf în aceste ultime două zile din săptămână, când am avut aproape 100 de donatori, adică dublu faţă de o perioadă obişnuită a anului. Desigur, pe lângă donările făcute de rudele unor pacienţi internaţi în spitale sau de sportivi, în aceste zile am avut şi acea categorie de donatori care au dorit să obţină tichetele valorice care pot fi folosite doar pentru procurarea de alimente", a declarat, vineri, directorul CJTS Vaslui, Violeta Nistor.

Pentru o unitate sanguină, respectiv 450 mililitri de sânge, donatorii de sânge primesc, conform legii, şapte tichete valorice, în valoare totală de 63 de lei. În plus, cei care donează sânge beneficiază şi de o zi liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici