Numărul hoţilor care se recomandă drept angajaţi la ENEL, Distrigaz sau primărie, în creştere. Majoritatea victimelor sunt persoane vârstnice

Numărul infractorilor care se recomandă drept angajaţi la ENEL, Distrigaz sau primărie este în creştere, iar victimele sunt, în majoritate, persoane vârstnice, se arată în bilanţul Poliţiei Capitalei pe 2012.

271 afișări
Imaginea articolului Numărul hoţilor care se recomandă drept angajaţi la ENEL, Distrigaz sau primărie, în creştere. Majoritatea victimelor sunt persoane vârstnice

Numărul hoţilor care se recomandă drept angajaţi la ENEL, Distrigaz sau primărie, în creştere. Majoritatea victimelor sunt persoane vârstnice

Potrivit bilanţului, 65 la sută din totalul faptelor de natură penală care s-au înregistrat la nivelul Capitalei au fost infracţiuni contra patrimoniului persoanelor, adică furturi, tâlhării, distrugeri şi înşelăciuni.

Dintre acestea, cele mai multe sunt furturi (38.400 de cazuri), în timp ce numărul tâlhăriilor reclamate a fost de 1.881.

"Infracţiunile de tâlhărie sesizate se menţin sub media criminalităţii din ultimii patru ani. În ceea ce priveşte modurile de operare, trebuie precizat faptul că scade cu 37 la sută, faţă de 2011, numărul tâlhăriilor comise prin ameninţare sau lovire şi creşte cu 15 la sută cel al tâlhăriilor săvârşite prin smulgere", se arată în bilanţul Poliţiei Capitalei.

În acelaşi timp, însă, anchetatorii au constatat că anul trecut a crescut numărul infracţiunilor în care autorii s-au recomandat drept angajaţi de la ENEL, Distrigaz, primărie, firme de dezinsecţie ori şi-au convins vinctimele, majoritatea persoane în vârstă, că sunt rude din străinătate.

Conform sursei citate, numărul furturilor din locuinţe s-au menţinut la nivelul din 2011, fiind sesizate 2.979 de astfel de fapte. Conform analizei realizate de specialiştii Poliţiei Capitalei, în 2012 a scăzut numărul infracţiunilor comise prin spargerea uşilor, însă a crescut simţitor cel al furturilor din locuinţe prin escaladare ori ca urmare a faptului că locatarii nu şi-au încuiat casele.

În acelaşi timp, poliţiştii au constatat că furturile din societăţi comerciale au crescut cu 22,2 la sută faţă de 2011.

"Au fost înregistrate 6.726 furturi din societăţi comerciale. Caracteristic pentru acest gen de infracţiuni este că 73 la sută din total (în creştere cu 39% faţă de anul 2011) sunt furturi de pe rafturile magazinelor", a precizat Poliţia Capitalei.

În privinţa furturilor de autovehicule, numărul acestora a scăzut cu 37 la sută faţă de 2011, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici