Numărul locurilor de muncă vacante, în declin. În ce domenii îţi poţi găsi un job

Numărul posturilor vacante a scăzut cu peste 2.000, de la 8.377 în această săptămână la 6.169 săptămâna viitoare, cele mai multe fiind în Bucureşti şi judeţele Cluj, Călăraşi, Timiş, Alba şi Arad, informează, vineri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

813 afișări
Imaginea articolului Numărul locurilor de muncă vacante, în declin. În ce domenii îţi poţi găsi un job

Numărul locurilor de muncă vacante, în declin. În ce domenii îţi poţi găsi un job (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la nivel naţional sunt înregistrate, pentru perioada 3 - 9 februarie, 6.169 de locuri de muncă, faţă de 8.377 în această săptămână.

Cele mai multe posturi vacante sunt în Bucureşti (510) şi în judeţele Cluj (623), Călăraşi (398), Timiş (369), Alba (278), Arad (278), Prahova (246), Ilfov (244), Hundeoara (223), Vâlcea (218) şi Dâmboviţa (196).

Judeţele cu cele mai puţine locuri de muncă vacante sunt Caraş-Severin (trei), Sălaj (şase), Mehedinţi (şapte), Ialomiţa (16), Tulcea (17), Cluj (18), Galaţi, Vrancea (câte 26), Constanţa (31), Olt (33), Buzău (45), Suceava (50), Vaslui (60) şi Botoşani (65).

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt înregistrate 475 de locuri de muncă, cele mai multe pentru: ingineri şi subingineri, medic specialist (14), farmacist şi formator (câte 13), programator (11), şef serviciu instituţie publică şi inspector asigurări (câte nouă).

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 5.694 de locuri de muncă, cele mai multe pentru confecţioner-asamblor articole din textile (621), muncitor necalificat în industria confecţiilor (568), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (546), vânzător (225), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (201), şofer autocamion/maşină de mare tonaj (172) şi agent securitate (113).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici