Numărul poliţiştilor va fi suplimentat de Florii cu 10.000, la nivel naţional

Numărul poliţiştilor care se vor afla în stradă în duminica Floriilor va fi suplimentat cu 10.000 de oameni, majoritatea fiind din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, informează Poliţia Română.

39 afișări
Imaginea articolului Numărul poliţiştilor va fi suplimentat de Florii cu 10.000, la nivel naţional

Numărul poliţiştilor va fi suplimentat de Florii cu 10.000, la nivel naţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproape 10.000 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, de Florii, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative", se arată într-un comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în ziua de de Florii vor fi mobilizaţi 6.466 de poliţişti de la ordine publică, 1.498 de la poliţia rutieră, 497 de la transporturi, 691 de investigaţii criminale, 88 de la arme, dar şi 710 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie. Toţi se vor afla în stradă, în echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în apropierea bisericilor şi a zonelor în care vor avea loc procesiuni religioase.

În acelaşi timp, poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni pentru prevenitea unor accidente grave, generate în special de excesul de viteză, iar poliţiştii de la transporturi vor patrula în 284 de trenuri de călători şi în 289 de staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 33 de trenuri de marfă vor fi însoţite de către poliţişti.

Alte patrule vor fi în 14 aeroporturi şi în 20 de porturi la Marea Neagră şi Dunăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici