Numărul şomerilor a staţionat în luna septembrie

Rata şomajului în luna septembrie, la nivel naţional, a fost de 3.9%, mai mică faţă de cea din luna septembrie a anului 2006 cu 1,0 puncte procentuale şi egală cu cea din luna august a anului curent, potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

1 afișare
Imaginea articolului Numărul şomerilor a staţionat în luna septembrie

Numărul şomerilor a staţionat în luna septembrie

Potrivit ANOFM, numărul total de şomeri corespunzător lunii septembrie, este de 345.012 persoane, iar din totalul şomerilor înregistraţi, 107.743 au fost indemnizaţi şi 237.269 neindemnizaţi. Astfel, numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 1.382 de persoane iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.790 persoane, ponderea celor neindemnizaţi în numărul total al şomerilor, rămânând în continuare ridicată (68,77%), dar mai scazută faţă de luna precedentă (69,94%).

În ceea ce priveşte şomajul înregistrat pe sexe, comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, atingând nivelul de 4,0%, în timp ce rata şomajului feminin s-a menţinut la valoarea din luna august, adică 3,8%.

Potrivit ANOFM, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006, în anul 2007 rata şomajului înregistrat are valori mult diminuate, la nivel teritorial, numărul de şomeri crescând în 11 de judeţe, iar cele mai importante creşteri înregistrându-se în judeţele Dolj (407 persoane), Sibiu( 295 persoane), Gorj (219 persoane) şi Caraş Severin( 180 persoane).

În celelalte judeţe s-au înregistrat scăderi ale numărului de şomeri, cele mai importante semnalându-se în judeţele: Mureş (901 persoane), Suceava (757 persoane), Bacău (604 persoane), Prahova (489 persoane) şi Tulcea (420 persoane).

Cel mai ridicat nivel al ratei şomajului a fost atins de judeţul Vaslui (9,5%), urmat de judeţele: Mehedinţi (8,4%), Teleorman (6,6%), Gorj(5,9%), Caraş
Severin(5,8%), Galaţi şi Giurgiu (5,5%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici