Numărul ucrainenilor care intră în România, în continuă creştere

Miercuri, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.360 de persoane, dintre care 12.521 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 10,9 % faţă de ziua precedentă, anunţă Poliţia de Frontieră.

263 afișări
Imaginea articolului Numărul ucrainenilor care intră în România, în continuă creştere

Numărul ucrainenilor care intră în România, în continuă creştere

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 8.448 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 14,6%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.101 cetăţeni ucraineni, creştere cu 0,5 %.

De la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 22.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.285.520 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.320.049 ucraineni.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, se menţionează în finalul comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraineni,
românia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici