Numele Brigittei Sfăt, iubita lui Ilie Năstase, apare într-o interceptare a unei convorbiri cu un contrabandist de ţigări

Numele Brigittei Sfăt, iubita lui Ilie Năstase, apare într-o interceptare a unei convorbiri cu un contrabandist de ţigări, monitorizat în dosarul în care soţia unui diplomat congolez din Serbia este arestată, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

2171 afișări
Imaginea articolului Numele Brigittei Sfăt, iubita lui Ilie Năstase, apare într-o interceptare a unei convorbiri cu un contrabandist de ţigări

Numele Brigitte Sfăt apare într-o interceptare a unei convorbiri cu un contrabandist de ţigări

În urmă cu aproximativ patru luni, Sfăt a avut cu un bărbat o convorbire telefonică, însă ulterior nicio o altă informaţie obţinută de anchetatori, în urma monitorizării reţelei de contrabandişti, nu a putut-o lega de acest caz, au precizat sursele citate.

Roxi: - Da?

Brigitte: - Ciao Roxi, ce faci? Brigitte sunt?!

Roxi: - Cine ?

Brigitte: - Brigitte sunt.

Roxi: - A, ciao Brigitte.

Brigitte: - Ce faci?

Roxi: - Ce să fac, uite chiar acum schimbam copilu'.

Brigitte: - Da? Gigi o ajuns, o venit înapoi?

Roxi: - Nu.

Brigitte: - N-o venit?

Roxi: Nu.

Brigitte: - Da'?!

Roxi: - N-o venit.

Brigitte: - Bine. Să-i zici că i-am lăsat nişte bani acolo, pentru sârbi, ştii, pentru alea?!

Roxi: - Ăhă, ăhă.

Brigitte: - Pentru alea, i-am lăsat la salon.

Roxi: - Da, el, nu ştiu, că n-am vorbit cu el nimic?! De fapt l-am sunat, da' nu, nu mi-o zis nimic?!

Brigitte: - A plecat din oraş, a?

Roxi: - Da, da, da.

Brigitte: - Bine, da. Ai fost la avocat, ai nu, la avocata mea?

Roxi: - Mă', nu eu, nu eu.

Brigitte: - N-ai fost tu?

Roxi: - Nu, nu, nu, o fost altcineva...

Brigitte: - ... (neinteligibil) a ta?

Roxi: Da, da, da.

Brigitte: - Bine. O.K.

Roxi: - Bine, ă, ciao!

Brigitte: - Atunci spune-i la Gigi, ştii?!

Roxi: - Da.

Brigitte: - Când vine, că eu plec mâine la Roland Garos şi după aia nu prea o să am impulsuri, ştii?! O să mai sun.

Roxi: - Da, da, da.

Brigitte: - Na, am lăsat acolo, da?!

Roxi: - Ăhă.

Brigitte: - Ştie el despre ce-i vorba.

Roxi: - Da, da, da.

Brigitte: - Te pup dulce!

Roxi: - Şi eu te pup, ciao, ciao!

Brigitte: - Ciao, ciao", se arată în transcrierea convorbirii dintre Sfăt şi Cârstea.

În urma unei investigaţii a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organzată şi Terorism (DIICOT), soţia consilierului II al Ambasadei Republicii Congo în Serbia, Bombeto Pascaline Esther, a fost arestată preventiv, alături de trei cetăţeni sârbi, după ce a fost prinsă de poliţiştii din Timiş introducând în ţară ţigări de contrabandă, cu un autovehicul al Corpului diplomatic. În maşina acestora, un autoturism de teren Chrysler, a fost găsită cantitatea de 18.500 de pachete de ţigări, introduse ilegal pe teritoriul ţării.

Potrivit DIICOT, soţia diplomatului din Congo făcea parte dintr-un grup infracţional organizat constituit din 14 persoane, cetăţeni români şi sârbi, şi specializat în contrabanda cu ţigări.Pentru destructurarea grupării, care s-a constituit în cursul acestui an, procurorii DIICOT au făcut nouă percheziţii domiciliare în municipiul Timişoara şi în judeţul Timiş.

Ţigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere a frontierei Moraviţa de către Bombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, Marc Marius Itela Elombola, consilier II în cadrul Ambasadei Republicii Congo în Serbia. Învinuiţii foloseau în acest scop un autovehicul aparţinând Corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră, iar ţigările erau depozitate în diverse locuri din judeţul Timiş, deţinute de către membrii grupării.

În cadrul monitorizării acestei reţele, pe o interceptare a convorbirilor unui membru al grupului, apare şi o discuţie cu Brigitte Sfăt.

Sfăt spune că discuţia cu soţia unui bărbat suspectat de contrabandă se referea la o renovare

Brigitte Sfăt a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că ea nu are nicio legătură cu contrabanda de ţigări şi că discuţia pe care a avut-o cu Roxana Cârstea (soţia lui Dumitru Cârstea, zis "Gigi Olteanu" - n.r.) se referea la banii pe care trebuia să îi dea pentru câteva plăci de rigips.

Sfăt a afirmat că este naşa fiicei lui Dumitru Cârstea şi că acesta din urmă îşi construia o casă în Timişoara, în acelaşi timp în care şi ea îşi renova salonul de înfrumuseţare pe care îl are în municipiu, motiv pentru care putea să cumpere mai ieftin anumite materiale de construcţie.

"Nu am absolut nicio legătură cu contrabanda de ţigări. Nu fumez şi nici nu fac aşa ceva. Acea convorbire cu Roxana Cârstea a fost legată de doi muncitori care erau sârbi şi care lucrau la construcţia casei lor. Ei, timp de zece zile, au făcut o renovare la mine la salon, au construit un zid la o baie şi au luat materialele mai ieftin şi mi-au dat două-trei foi de rigips, tot ce trebuia ca să facă un zid. El m-a ajutat cu muncitorii. Nu ştiu ce face el în rest, nu mă interesează", a afirmat Sfăt.

Ea a precizat că îl cunoaşte pe "Gigi Olteanu" după ce, în urmă cu patru ani, împreună cu fostul ei soţ i-au botezat fetiţa, pe Andreea.

"Cred că această informaţie a apărut pentru ca imaginea prietenului meu (Ilie Năstase - n.r.) să fie lezată. Eu am posibilităţi financiare pentru a nu face lucruri din acestea, contrabandă sau ce se mai vorbeşte. Nu cred că eeste normal ce se întâmplă", a afirmat Brigitte Sfăt.

Ea a precizat că nu a fost chemată la audieri în acest dosar şi că nici nu ar avea de ce să fie chemată, susţinând că anchetatorii îi ascultă, probabil, şi telefonul ei şi ştiu că nu este implicată în contrabanda de ţigări.

În anul 2003, Brigitte Sfăt, patroana unui club din Timişoara, a fost arestată pentru complicitate la lipsire de libertate şi la tâlhărie, după ce, cu ajutorul altor trei persoane (între care Marcel Olteanu, de 33 ani, domiciliat în Germania, Marius Ovidiu Torj, de 32 ani, domiciliat în Austria), l-a sechestrat în biroul ei pe managerul unui club din localitate şi l-a obligat să-i dea cinci mii de euro, în contul unei pretinse datorii.

Ulterior, ea a fost condamnată de judecători la închisoare, fiind eliberată condiţionat în 2006. După eliberare, ea s-a căsătorit cu Ovidiu Torj, cunoscut personaj al lumii interlope timişene, de care a divorţat în 2010.

Brigitte Sfăt a fost câştigătoarea concursului TopModel România of the Year şi a fost una dintre cele zece finaliste la TopModel of the World. În 2004, a pozat pentru Playboy. Brigitte Sfăt a fost soţia omului de afaceri timişorean Octavian Sfăt, care a murit în condiţii tragice. Ea a preluat afacerile lui, adică mai multe cluburi, restaurante şi discoteci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici