Numele presupuşilor câştigători ai premiului Nobel pentru chimie au fost publicate din greşeală

Academia Regală de Ştiinţe din Suedia a publicat miercuri, din greşeală, numele unor oameni de ştiinţă despre care a spus că au câştigat premiul Nobel pentru chimie din acest an. Totuşi, institutul care acordă premiile susţine că decizia va fi luată mai târziu, pe parcursul zilei.

639 afișări
Imaginea articolului Numele presupuşilor câştigători ai premiului Nobel pentru chimie au fost publicate din greşeală

Numele presupuşilor câştigători ai premiului Nobel pentru chimie au fost publicate din greşeală

„Premiul Nobel pentru chimie în 2023 răsplăteşte descoperirea şi dezvoltarea punctelor cuantice, nanoparticule atât de mici încât dimensiunea lor le determină proprietăţile", a anunţat academia prin intermediul unui e-mail, conform cotidianului suedez Dagens Nyheter.

Johan Aqvist, preşedintele comitetului Nobel pentru chimie, a declarat, pentru Reuters, că este vorba despre o eroare.

„Este o greşeală a Academiei Regale Suedeze de Ştiinţe. Întâlnirea noastră începe de la 09.30 CET (07.30 GMT), deci nu a fost luată încă o decizie. Câştigătorii nu au fost selectaţi", a transmis Aqvist.

Anunţul oficial privind premiul Nobel pentru chimie sdin acest an ar trebui să apară la ora 11.45 CET (09.45 GMT).

Premiul vechi de peste un secol este acordat de Academia Regală Suedeză de Ştiinţe şi este însoţit de o răsplată financiară în valoare de 11 milioane de coroane suedeze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nobel,
nume,
chimie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici