Nuţu Cămătaru avea relaţii strânse de afaceri cu Gigi Becali - martor

Un martor din dosarul clanului Cămătarilor a relatat că Nuţu Cămătaru avea relaţii strânse de afaceri cu Gigi Becali, declaraţia fiind prezentată în motivarea ultimei decizii de condamnare a membrilor grupării.

823 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru avea relaţii strânse de afaceri cu Gigi Becali - martor

Nuţu Cămătaru avea relaţii strânse de afaceri cu Gigi Becali - martor (Imagine arhivă: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, în februarie, pe fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru la 15 şi, respectiv, 13 ani de închisoare pentru infracţiuni cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

În motivarea sentinţei de condamnare, se precizează că unul dintre martori a relatat anchetatorilor că Gigi Becali era în relaţii apropiate cu Nuţu Cămătaru, fiind din cercul celor care împrumutau bani din domeniul "artistic şi sportiv".

"Ştiu că Nuţu Cămătaru avea o relaţie strânsă cu Gigi Becali, relaţiile lor erau de afaceri. Gigi nu prea a fost văzut în preajma lui Nuţu pentru că era mai discret, iar relaţia lor era de împrumut al banilor, unul de la celălalt", spunea martorul, potrivit motivării Tribunalului.

De asemenea, judecătorul arată că a ţinut cont atunci când a aplicat pedepsele şi de caracterul puternic criminogen al membrilor clanului Cămătaru.

"Răutatea şi aroganţa inculpatei Stoica Angela depăşeşte limitele normale. De aceea, instanţa consideră că şi pedeapsa trebuie să fie corespunzătoare faptelor sale", arată judecătorul în motivare. Potrivit interceptărilor din dosar, sora Cămătarilor ştia că va veni poliţia să o ridice să o aresteze pentru că şi-a "dat în cărţi".

Despre fraţii Cămătaru instanţa a apreciat că acţionau diferit.

"Spre deosebire de inculpatul Balint Ion (Nuţu Cămătaru- n.r.), care este o persoană cu un intelect limitat, înclinat cu predilecţie spre proxenetism şi trafic de persoane, întrucât în aceste domenii reuşea foarte bine să se impună cu ajutorul firii sale violente, inculpatul Balint Vasile (Sile Cămătaru- n.r.) viza afaceri, arsuri sau combinaţii cu miză mare, aducătoare de bani mulţi", se mai arată în motivarea instanţei.

Totodată, instanţa a criticat faptul că Nuţu Cămătaru a declarat într-o convorbire că atunci când va ieşi din închisoare va fi "tot haiduc", apreciind că anii petrecuţi în arest nu au avut efectul coercitiv dorit şi că a declarat instanţei că atunci când era liber cartierul bucureştean Ferentari era mult mai liniştit.

De asemenea, judecătorul a criticat faptul că membrii clanului au încercat intimidarea unor martori. Sile Cămătaru îi spune mamei sale prin telefon să nu deranjeze un martor pentru că tatăl său este prieten cu Vasile Blaga.

Judecătorul a mai arătat că fraţii Cămătaru au influenţat mulţi minori din cartierul Ferentari şi că unul dintre ei, Alexandru Costache, chiar a omorât un om în bătaie la vârsta de 15 ani.

Instanţa a sancţionat şi "seriozitatea punerii în aplicare a răului propus" a membrilor Clanului Cămătaru şi a apreciat că acuzaţia că fraţii Balint ar fi aruncat datornicii la lei este o supoziţie, însă "nu iese fum fără foc".

În 3 februarie, Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea cămătarilor Vasile Balint la 15 ani de închisoare, a lui Ion Balint la 13 ani de închisoare şi a lui Silviu Dudiţă, zis Fluturică, la 12 de ani de încarcerare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici