Nuţu Cămătaru şi-a ispăşit integral pedeapsa, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis definitiv, miercuri, că Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, şi-a ispăşit integral condamnarea penală de şase ani de închisoare, după ce penitenciarul ceruse să se constate că acesta ar mai avea de executat câteva zile de detenţie.

260 afișări
Imaginea articolului Nuţu Cămătaru şi-a ispăşit integral pedeapsa, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti

Nuţu Cămătaru şi-a ispăşit integral pedeapsa, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea - MediafaxFoto)

CAB a judecat, miercuri, recursul făcut de Ion Balint împotriva unei decizii a Tribunalului Bucureşti prin care această instanţă a admis o solicitare a penitenciarului în care se arăta că Sile Cămătaru ar mai avea de executat câteva zile de detenţie, în baza condamnării definitive.

La termenul de miercuri al procesului, instanţa a rămas în pronunţare în cazul recursului. După deliberări, judecătorii au admis contestaţia lui Sile Cămătaru, constatând că pedeapsa definitivă totală la care a fost condamnat acesta a fost executată în întregime.

Avocatul lui Sile Cămătaru a precizat, pentru MEDIAFAX, că în urma acestei decizii definitive, clientul său este un om liber. Potrivit avocatului, unitatea de penitenciar unde a stat încarcerat Nuţu Cămătaru a sesizat judecătorul de la Tribunalul Bucureşti delegat cu efectuarea pedepselor în regim de detenţie, în legătură cu faptul că, în cazul lui Vasile Balint, ar mai fi fost de executat aproximativ 8-10 zile de închisoare din pedeapsa sa totală.

Potrivit avocatului, calculele penitenciarului nu puteau fi corecte, în condiţiile în care, spune el, clientul său a executat în întregime pedeapsa ce i-a fost dată. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este "corectă şi definitivă", a mai spus avocatul.

La 11 mai, fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost judecaţi, alături de rude şi apropiaţi, privind săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

Ion Balint s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat în 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Vasile Balint de contopire a pedepselor primite de acesta în procesele penale, stabilind că acesta are de executat 13 ani de închisoare, nouă dintre aceştia fiind deja petrecuţi după gratii.

Fratele lui Sile Cămătaru a fost adus în România din oraşul german Düsseldorf, unde a fost preluat de o escortă din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGPR. În noaptea din 23 spre 24 iulie, el a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici