O adolescentă de 17 ani a murit subit în Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

O adolescentă de 17 ani, internată în Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru o intervenţie chirurgicală de scoatere a amigdalelor, a decedat subit, miercuri dimineaţă, în unitatea spitalicească, părinţii fetei reclamând că aceasta a murit după ce i-a fost făcută o injecţie.

2566 afișări
Imaginea articolului O adolescentă de 17 ani a murit subit în Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

O adolescentă de 17 ani a murit subit în Spitalul Judeţean din Târgu Jiu (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Constantin Palivan, adolescenta a fost internată în 8 august şi era în investigaţii pentru a fi supusă unei intervenţii chirurgicale de scoatere a amigdalelor, însă miercuri dimineaţă, la ora 5.45, a făcut stop cardio-respirator "foarte brusc".

"Nu ne putem antepronunţa asupra cauzei morţii pentru că este vorba despre o moarte subită. În pofida eforturilor medicilor care au încercat să o resusciteze timp de o oră şi 15 minute, fata a murit la ora 5.45", a mai spus medicul Palivan.

Părinţii fetei susţin că aceasta a murit după ce i-a fost făcută o injecţie, dar şi pentru că în spital nu există aparate de oxigen.

Constantin Palivan a respins însă această acuzaţie, susţinând că există saloane dotate cu aparate de oxigen, iar aici sunt internaţi bolnavii care au nevoie de oxigenare.

Referitor la injecţia care i-a fost făcută fetei, Palivan a spus că i-a fost făcută o injecţie cu ampicilină şi că aceasta nu era prima, ci "a cincea sau a şasea", fără ca anterior să fi fost semne de şoc anafilactic în cazul fetei.

El a precizat că, înainte de prima injecţie cu ampicilină, adolescentei i-au fost făcute testări pentru a vedea dacă aceasta are intoleranţă la antibioticul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici