O aeronavă Carpatair a aterizat în siguranţă la Timişoara, după un anunţ cu bombă la bord

O aeronavă Carpatair care venea de la Torino şi în care se aflau 22 de pasageri a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Timişoara, după un anunţ cu privire la o alarmă cu bombă la bord, informează reprezentanţii companiei.

10 afișări

O aeronavă Saab-2000, aparţinând companiei Carpatair, care efectua cursa regulată Torină-Timişoara, având la bord 22 de pasageri şi patru membri ai echipajului, a primit o informare de pe aeroportul din Torino cu privire la o alarmă cu bombă la bord.

Avionul, care se afla în apropierea aeroportului din Timişoara în momentul informării, a aterizat în siguranţă la destinaţie, pasagerii fiind debarcaţi şi transportaţi spre aerogară, iar aeronava este supusă controalelor de securitate prevăzute în astfel de situaţii, potrivit sursei citate.

Potrivit directorului Aeroportului Internaţional din Timişoara, Dan Idolu, toţi cei 22 de pasageri şi patru membri ai echipajului de la bordul aeronavei Carpatair au fost evacuaţi în regim de urgenţă, trupele de intervenţie verificând aeronava pentru a găsi eventuali explozibili.

"Aeronava a aterizat de urgenţă, toţi cei 22 de pasageri şi membri ai echipajului au fost evacuaţi în regim de urgenţă, aeronava fiind supusă unui control de către echipele antitero", a declarat Idolu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, aeronava a fost apoi tractată pe o pistă secundară, la bord nefiind găsit, în urma cercetărilor preliminare, niciun material explozibil.

"Aeronava a fost tractată pe o cale secundară, unde se continuă un control mai amănunţit. În jurul orei 14.45 traficul aerian a fost reluat", a spus Idolu.

Idolu a spus că piloţii au fost informaţi despre alarma cu bombă de către operatorul de zbor de la sol, dar a refuzat să ofere detalii.

În urma acestei alarme, trei curse Carpatair au aterizat pe Aeroportul Internaţional Arad, miercuri, începând cu ora 14.30, fiind deviate de la Timişoara.

Directorul Aeroportului din Arad, Dan Bălăcel, declara corespondentului MEDIAFAX că aceste trei curse veneau de la Munchen, Dusseldorf şi Chişinău şi urmau să aterizeze pe aeroportul din Timişoara.

"Am fost solicitaţi să primim cele trei curse pentru că pe Aeroportul din Timişoara există o ameninţare cu bombă. În decurs de numai 20 de minute toate cele trei curse au aterizat la Arad", declara Bălăcel.

Potrivit sursei citate, pasagerii nu au coborât din aeronave, iar acestea urmau să decoleze spre Timişoara, după ce la ora 14.55 echipele de intervenţie au anunţat că a fost vorba despre o alarmă falsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici